Wij hebben een 2de locatie!

Wat is Mindfulness

Mindfulness is een praktische werkzame training ontwikkeld door Jon Kabat Zinn.

Je leert hiermee om lichamelijke en/of psychische klachten effectief aan te pakken. Het bereiken van welzijn en balans zijn belangrijke doelen van deze wetenschappelijk bewezen methode. Mindfulness is er op gericht om je aandacht doelbewust te richten op je ervaring van dit moment zonder hierover te oordelen of te veroordelen. Mindfulness draagt er toe bij dat je opener, blijmoediger en bewuster in het leven staat.

Innerlijke rust in een roerig en jachtig bestaan

Waar je aandacht is, daar ben je! Thema’s die voorbij zullen komen zij o.a.: acceptatie, loslaten, omgaan met emotionele en fysieke pijn en zeker niet onbelangrijk: “Gedachten zijn geen feiten.”

Voor wie?

Mindfulness is voor iedereen!
Je wilt bijvoorbeeld meer concentratie, minder piekeren, de juiste prioriteiten stellen, minder stress ervaren, meer rust in je hoofd, beter kunnen slapen of gelukkiger en intenser kunnen leven. Hardnekkige patronen zul je door Mindfulness toe te passen eenvoudiger kunnen doorbreken en zelfs kunnen loslaten.
Maar zeker ook mensen met specifieke gezondheidsklachten kunnen baat hebben bij het beoefenen van Mindfulness. Pijn en lichamelijk ongemak zijn altijd lichter te dragen als je ze niet extra belast met angstige gedachten, zorgen of ergernis.

Hoe?

Je kunt natuurlijk heel veel lezen over Mindfulness, maar uiteindelijk gaat het, zoals bij de meeste zaken, om het doen. Leren het zelf te doen! En dat is nou juist waar wij van Fysiotherapie Musis een voorstander van zijn. Wij maken het praktisch en leren je met aandacht om balans in je hoofd EN in je hart te houden.

Weten wat Mindfulness voor jou kan betekenen? Neem dan hier contact op!