Wij hebben een 2de locatie!

Fysiotherapie aan huis voor ouderen

Mensen worden steeds ouder. De tendens is dat er steeds minder mensen naar een verpleeghuis gaan en langer thuis blijven wonen. Dit vraagt andere ondersteuning.

Fysiotherapie aan huis ondersteunt de oudere mens in zijn/haar autonomie. Het is duidelijk aantoonbaar dat trainen een gunstig effect heeft op de zelfredzaamheid, kwaliteit van leven en de deelname aan de samenleving.

Bovendien is, zowel op korte als op lange termijn fysiotherapie aan huis de goedkoopste en allerbeste (wetenschappelijk) bewezen aanpak.

Hoe doen wij dat?

Wij bezoeken u thuis, zodat wat wij doen, altijd praktisch toepasbaar is: training op maat.

Mogelijke doelen zijn: 

  • het verbeteren van uw zelfredzaamheid, het verbeteren van dagelijks terugkerende handelingen (zoals opstaan uit een stoel, lopen, transfers, traplopen e.d.)  
  • het vergroten van de mogelijkheden om op uw manier actief te zijn (hobby’s, sport, sociale contacten, boodschappen doen).

Onlangs is (wetenschappelijk) bewezen dat functioneel oefenen een beter resultaat geeft dan krachttraining met apparatuur. Dat wisten we natuurlijk allang, nu is dat ook wetenschappelijk onderbouwd!

Naast onze begeleiding stimuleren we samenwerking met familie, mantelzorger en thuiszorg, huisarts en andere disciplines.

Wij regelen regelmatig een Multi Disciplinair Overleg; hiervoor nodigen we familie, mantelzorger, huisarts en eventuele andere direct betrokkenen uit.