BigMove 

Het BigMove GGZ-programma maakt het mogelijk om in een behandeling van zes maanden:

  • met plezier in actie te komen,
  • uw eigen kracht te (her)ontdekken,
  • uw klachten te overwinnen
  • en u gezonder te voelen!
  • Om te beginnen heeft u een intakegesprek met de BigMove-psycholoog om een goed beeld te krijgen van uw klachten. De psycholoog helpt u bij het bepalen van uw persoonlijke (gezondheids)doelen.
  • Tijdens de behandeling heeft u een aantal persoonlijke gesprekken met de psycholoog en met een van de begeleiders van de groep
  • Daarnaast komt u gedurende ongeveer 6 maanden, wekelijks tot twee wekelijks in een in een groep bij elkaar om met de BigMove-begeleiders aan uw doelen te werken. Wat uw klachten ook zijn, bij BigMove kunt u op uw eigen niveau en met plezier bewegen en bezig zijn met uw gezondheid.
  • Uw huisarts houdt, samen met u, de voortgang van de behandeling en de bereikte resultaten in de gaten

Gun uzelf gezondheid!

Voor wie is BigMove?

BigMove is voor mensen die dagelijks te maken hebben met een combinatie van ingrijpende klachten waardoor ze niet kunnen doen wat ze graag zouden willen. Denk aan iemand met psychische klachten (depressie, angst) in combinatie met lichamelijke klachten (suikerziekte, chronische pijn, overgewicht, hart- en vaatziekten), waarbij soms ook werkeloosheid of financiële problemen spelen. Dat is nogal wat om mee om te gaan. Herkent u dit? Dan is BigMove iets voor u.

Ook aan de slag met BigMove?

In het BigMove-programma kunt u op een plezierige manier uw eigen kracht (her) ontdekken en aan uw gezondheid werken:

En na 6 maanden?

Mensen die BigMove hebben gedaan zitten beter in hun vel, voelen zich fitter en hebben meer sociale contacten. De begeleiders helpen u om na zes maanden BigMove een vervolgactiviteit te vinden die bij u past. Zo houdt u zelf invloed op uw gezondheid, blijft u onder de mensen, en voelt u zich op alle fronten gewoon beter. Dus:

Gun uzelf BigMove!

Hoeveel kost BigMove?

Het BigMove GGZ-programma wordt vergoed via uw zorgverzekering.

In 2014 geldt niet langer een eigen bijdrage voor behandeling, zoals dat in 2012 het geval was. Wel heeft iedere volwassen verzekerde in Nederland in 2014 een eigen risico van 360 euro. Dit bedrag betreft alle somatische (ziekenhuis, fysiotherapeut etc) en geestelijke gezondheidszorg (met uitzondering van de huisarts), dus ook de BigMove-behandeling. In sommige gevallen kunt u compensatie krijgen voor het eigen risico (zie hiervoor de website van de rijksoverheid).

Hoe schrijf ik me in?

Via uw huisarts. Die verwijst u door naar een BigMove-locatie bij u in de buurt.

Is er een wachtlijst voor BigMove?

BigMove heeft geen wachtlijst. Zodra u een verwijzing heeft van uw huisarts naar een BigMove-locatie bij u in de buurt, kunt u contact opnemen en zal het intake-gesprek binnen 2 weken worden gepland.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deelname aan het BigMove GGZ-programma kunt u contact opnemen met BigMove bij u in de buurt of bellen met 0800 – 400 22 44 (gratis).