Wij hebben een 2de locatie!

Bent u bang om te vallen, of kent u iemand met valangst?

In Nederland valt iedere 6 minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is.

Om een individueel en effectief advies te kunnen geven aan ouderen, en ook aan jongeren met een verhoogd valrisico of valangst,  kan de Val-screening ingezet worden.

Doel

Met de Val-screening kan achtereenvolgens:

Doelgroep

De Val-screening kan uitgevoerd worden bij iedereen met valangst en/of verhoogd risico op vallen.

Uitvoerder

De Val-screening wordt uitgevoerd door Ria Karst, tevens fysiotherapeut

Aanpak

U kunt zichzelf aanmelden / u laten aanmelden voor een Val-screening. Dat kan met en zonder verwijzing van uw huisarts.

De Val-screening bestaat uit vragen, onderzoek en testen waarmee alle factoren die risico verhogend kunnen werken, zoals problemen met mobiliteit, angst om te vallen, visusproblemen, medicatiegebruik en duizeligheid, één-voor-één in kaart worden gebracht. In de Val-screening staan simpele en praktische adviezen waarmee u gelijk advies op maat kunt krijgen.

En dan…

Dan maken we gezamenlijk een plan van aanpak, waarbij we gaan kijken hoe we het best uw doelen kunnen bereiken. U wordt 1 op 1 begeleid, waarbij verschillende aspecten de revue passeren – zoals stevig staan, zeker lopen, opstaan, grondervaring, tips over hoe het beste te vallen, mogelijk ook advies/begeleiding over krachtopbouw en verbeteren van uw mobiliteit. Ook kan een huisbezoek wenselijk zijn, zodat in kaart gebracht kan worden of en waar er een onnodig verhoogd risico op vallen aanwezig is.

Iets voor u, of iemand die u kent?

Neem contact op voor vragen / aanmelding met Fysiotherapie Musis, tel. 026 4424212 info@fysiotherapiemusis.nl mailen vinden wij ook heel handig: