Wij hebben een 2de locatie!

Onverklaarde en/of stressgerelateerde klachten

Stress is een gezonde biologische en psychologische reactie van een mens op een situatie  en is in principe erg nuttig. Stress stelt je in staat om ogenblikkelijk te reageren wanneer er gevaar dreigt. Wanneer het gevaar geweken is en je reactie was succesvol, dan veert het zenuwstelsel weer terug naar de neutrale stand.

Wanneer u dagelijk stress ervaart, of de overweldiging was te groot, dan kan het gebeuren dat het zenuwstelsel niet terugveert naar de neutraalstand. Het blijft dan hangen in een overlevingsstand.

Uw lichamelijke en mentale weerstand kan hierdoor afnemen en dat kan zich uiten in lichamelijk klachten, zoals:

Wanneer u met of zonder verwijzing bij ons komt, kunnen we verschillende dingen doen.Na de intake bespreken we samen wat voor u de beste aanpak is. Vaak beginnen we met uit te leggen wat stress is, hoe ons brein werkt tijdens stress. Meestal herkennen mensen hier al wat in - wanneer je snapt hoe het werkt, weet je vaak ook wat er voor nodig is om een gezondere balans tussen spanning en ontspanning te krijgen. Ook bekijken we hoe u omgaat met uw gedachten en koppelen we dat aan lichaamssensaties, de lichaams connectie. Dit doen we met en zonder aanraking. Verder leggen we het belang uit van bewegen, slaap-waakritme, grenzen voelen en ernaar handelen, balans tussen spanning-ontspanning en aandachtsoefeningen. Dit gaat vaak samen met aanraking. Indien nodig schakelen we in overleg de POH-GGZ, psycholoog en/of di√ętiste in.

Heeft u vragen of wilt een afspraak maken: 026 4424212, mail: info@fysiotherapiemusis.nl